Lions Club BLANKENBERGE

Contact club | Laatste bijwerking : 26/10/2019

Meer info op onze uitgebreide website: https://lionsblankenberge.be

Geschiedenis.

De eerste gedocumenteerde samenkomst van de club had plaats op 21 april 1972, meer dan 2 jaar voor de eigenlijke charterdag: Louis De Backere, Gerard Heyse, Paul Decq, Raymond Boydens en Louis Van Hoorickx, toen alle vijf lid van LC Knokke Zoute, samen met enkele bestuursleden van die club én hun dames, vergaderden voor het eerst in het intussen afgebroken Hotel Ideal op de Zeedijk, tevens het eerste clublokaal. Zo werd vele vergaderingen later in juni 1974 LC Knokke de peter van een nieuwe club met 20 enthousiaste leden. En we werden een goede bron voor nieuwe clubs in de buurt: LC Oostkamp (1989), LC Brugge Maritime (1992) en LC De Haan Permekeland (1996). Elf leden verlieten zo de club maar toch bleef de groep verder groeien tot een hechte groep vrienden. Enkele chartermembers, na 35 jaar nog altijd lid, vertellen met plezier over clubbezoeken, charters, conventies, reizen, tentoonstellingen en wandelingen waaraan ze deelnamen. Vandaag telt de club 33 leden.

Fundraising.

Sinds 1992 (!) word in het najaar een Oester- en Kreeftenfestival gehouden telkens met een uitverkochte zaal. Reeds twintig jaar wordt met sponsorgelden ook jaarlijks een stadsplan uitgegeven, verdeeld op 20.000 ex., aan inwoners en toeristen. Ook een sponsorwall wordt bij elke "openbare" gelegenheid opgesteld. En we combineren Cultuur en Café op "Lions in CC" in het Colisée. Garage Universel is de locatie voor onze bbq!

Relatie's.

Na eerst LC Forêt d'Anlier werd later LC Brussels Atomium stilaan de contactclub en in 1998  jumeleerden we met LC Steenbergen eo. uit Nederland. Deze jumelage doofde enkele jaren later terug uit.