Lions Club DIEST

Laatste bijwerking : 02/10/2017

Wijnactie 2017

Voor de 29ste keer komen we bij u aankloppen voor onze jaarlijkse wijnactie. Ons wijncomité heeft 29 heerlijke wijnen geselecteerd. U zal zien dat we enkele bestsellers van de voorbije jaren opnieuw hebben geselecteerd en onze Castillo Perelada 5 Finques is dit jaar ook te krijgen als magnum fles. Onze centrale zorg blijft u telkens een prima kwaliteit te kunnen aanbieden aan aantrekkelijke prijzen. Vertrouw op ons wijncomité: u zult er ook dit jaar geen spijt van hebben, integendeel!

Van bij de aanvang gaat de opbrengst integraal naar de afbetaling van de lening voor de school “De Bremberg”. VZW De Bremberg organiseert onderwijs aan kleuters, lagere schoolkinderen en adolescenten met een matige tot ernstige mentale beperking. In onze school staat het kind centraal. Wij houden rekening met de individuele mogelijkheden van het kind en streven maximale vorderingen na op leergebied, op sociaal en emotioneel vlak, op motorisch vlak. Kortom wij hebben oog voor de totale persoonlijkheidsontwikkeling.

Onze webshop vindt u op www.lionsclubdiest.be. Aarzel niet en geef uw bestelling door: om alles tijdig rond te krijgen, moeten we afsluiten einde oktober. Begin december krijgt u de wijnen thuis afgeleverd, zodat u ervan kunt genieten bij de eindejaarsfeesten.

De nodige documenten in pdf-formaat:
volledige overzicht van onze wijnen
het bestelformulier

Met oprechte dank en hartelijke groeten !
Lions Club Diest

Eendjeskoers 2016 werd een groot succes.

Lions Club Diest verkocht uiteindelijk meer dan veertienduizend, 12.228 daarvan werden geregistreerd om mee te doen aan de Eendjeskoers. Die exemplaren zwommen op 4 september mee door de nieuwe Demerbedding in Diest. Het werd een echt volksfeest.

Het waren overigens niet alleen de heren van de Lions Club Diest die een dikke pluim op hun vissershoed mogen steken. Ook de dames van Inner Wheel staken een tandje bij. Zij organiseerden een picknick met pannenkoeken en bokes met choco voor de kinderen.

De opbrengst van de twee acties gaat integraal naar De Bremberg en Home Martine van Camp.

50 fantastische jaren!

50 jaar LCDReeds 50 fantastische jaren is onze Lions Club actief ten bate van de mensen met een handicap. Een halve eeuw lang mochten wij met uw hulp nieuwe initiatieven nemen, bouwen, uitbreiden, zorgen.  Samen met u, samen met de directies en medewerkers van De Bremberg, Entiris, Home Martine Van Camp en Groenhoef, samen met vele anderen konden wij ‘sociaal ondernemerschap’ in de praktijk brengen nog voor de term was uitgevonden.

-           Onze school ‘De Bremberg’ telt 180 leerlingen en ruim 100 leerkrachten, logopedisten, kinesisten, e.d.

-           De beschermde werkplaats Entiris werd in 1967 door Lions Club Diest opgestart en nadien overgedragen aan VZW Entiris. De werkplaats in Diest telt nu meer dan 300 werknemers.

-           Home Martine Van Camp zorgt dagelijks voor meer dan 140 volwassenen met een verstandelijke beperking. Dit doen zij met ruim 100 medewerkers.

-           Groenhoef is ontstaan door een samenwerking van VZW Martine Van Camp en VZW Stijn. Groenhoef wordt gesteund door de 5 Lions Clubs van het Hageland en zorgt dagelijks voor
16 inwonende en 8 niet-inwonende mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. Voor de zorg staan 15 medewerkers is, maar ook een groot aantal externe verpleegsters en zorgverleners.

Alles samen raken onze initiatieven meer dan 800 gezinnen in Diest en de ruime omgeving!

Dat een vriendenclub op zoveel steun mocht rekenen om dit alles te realiseren vinden wij fantastisch! Dank u aan allen.

Lions Clubs International (LCI) bezocht onlangs onze projecten en maakte volgend Engelstalig filmpje.

Maar het werk is niet af.

Hoe fier wij ook zijn op hetgeen wij samen met u en met vele anderen hebben kunnen realiseren, toch weten wij dat de noden nog groot zijn. De wachtlijsten in ons land zijn nog zeer lang en een aantal zorgbehoevenden hebben niet de middelen om zelf de nodige zorg te betalen. Naast ‘zorg’ is er dus ook een ‘sociaal’ aspect aan ons werk.

Uw steun wordt ingezet voor onze instellingen voor volwassenen met een beperking:

Home Martine Van Camp is in 2014 gestart met de uitbreiding en de vernieuwing van het centrale gebouw aan de Turnhoutsebaan. De werken zullen 3 jaar duren en wij creëren zowel een aantal nieuwe plaatsen voor de huidige doelgroep als een nieuwe opvang voor personen met een verstandelijke beperking in combinatie met ernstige gedragsstoornissen. Verder leest u over de noodzaak om tegen 2018 een andere en ruimere plaats te vinden voor het dagcentrum.

Groenhoef ontvangt elk jaar een deel van uw giften en betaalt daarmee de lening af waarmee wij ons zorgcentrum konden realiseren.

Voor giften vanaf 40 euro op rekening IBAN BE37 7430 3878 2028 leveren wij begin 2016 een fiscaal attest af.

U weet dat elke euro die we mogen ontvangen voor 100 % bijdraagt aan de zorg voor volwassen mensen met een verstandelijke beperking. Allen die van uw steun genieten danken er u dan ook oprecht om.

VZW Home Martine Van Camp kan ook legaten (erfenissen) en duo-legaten aanvaarden. Hiervoor kan u onze directeur Erik Peirelinck van Home Martine van Camp contacteren op nummer 013 35.16.01.  Natuurlijk kan u ook terecht bij uw notaris.

Onze hartelijke groeten.

Lions Club Diest