Lions Club AALST

Contact club | Laatste bijwerking : 03/05/2017

Lions Club Aalst ontving zijn keure vanuit het Lions hoofdkwartier in Oak Brook (bij Chicago, in de Verenigde Staten van Amerika) op Vrijdag 29 juni 1956.

Willy Van Roy (+ 2016) was reeds lid bij Lions Club Gent en heeft het initiatief genomen om meerdere Aalsterse personen samen te brengen om de kern van de toekomstige Lions Club Aalst te vormen.

Dr. Jean Cuvelier(+) werd aangesproken om stichtend voorzitter te worden.

Begin 1955 was de groep groot genoeg (ca 20) om, onder peterschap van Lions Club Gent, over te gaan tot de administratieve aanvraag om een Lions Club te vormen in Aalst, hetgeen uiteindelijk op 29 juni 1956 met toeters en bellen werd voltooid door de plechtige keureoverhandiging.

Lions Club Aalst nam ook de stichting en het peterschap van volgende Lions Clubs voor zijn rekening: Ronse, Waasland, Wetteren, Aalst Dirk Martens, alsook Gabrovo in Bulgarije en was (mede)stichter van Lions Clubs Warschau, Krakau, Posnam in Polen. Tevens stichtte zij de Leo Club Aalst (jongeren) in 1975, één van de eerste Leo clubs in België.

Ook zijn wij verbroederd met Lions Club Lure-Luxeuil in Frankrijk en met Lions Club Düren in Duitsland.

Als "contact club" onderhouden wij regelmatige en zeer vriendelijke relaties met Lions Club Charleroi.

Lions Club Aalst is nog steeds zeer actief met ca 40 leden om in de regio Aalst meerdere sociale, culturele en maatschappelijke activiteiten te ondersteunen.

De bezoeker kan in de rubriek sociale werken hierover meer vernemen.